HTML

LEDdecor-dekoráció és energiatakarékosság

A LEDdecor.eu webáruház blogja LED izzókról, LED dekorációkról, és sok érdekességről, újdonságról a világítástechnika világából. Termékbemutatókkal, képekkel, ötletekkel segítünk eligazodni a LED világában. http://leddecor.eu

Friss topikok

Címkék

A növény LED lámpa - Növénytermesztés ha több fény kell.

2018.08.03. 15:49 LEDdecor.eu

noveny-led-lampa-1024x576.jpg

A növény LED lámpa különböző teljesítményű típusainak szerepe a beltéri növénytermesztésben egyre nagyobb. Elsősorban kedvező energiafelhasználásuk és erősebb fényük miatt növekszik a népszerűségük. Egyszerű szerelhetőségük révén nincs szükség bonyolult elektromos lámpatestekre és előtétekre sem. A nagyobb teljesítményű típusok mindent tartalmaznak, ami a felszerelésükhöz kell, a kisebb teljesítményű, mint például a “LED növény lámpa 15W“, pedig a megszokott foglalalattípussal érkezik. Ilyen az E27 foglalat, mely a legtöbb háztartásban megtalálható és teljesen általános a különböző hétköznapi lámpákban is. Néhány dologra azonban figyelni kell a növény LED lámpa használatakor, pontokba szedtük ezeket a tippeket.

  1. Növény LED lámpa használatának előkészülete

    A növénynevelő LED lámpák kiválasztása előtt meg kell határozni a növények fényigényét. A természetes fény mennyisége és a növény fényigénye ismeretében lehet a növény lámpát helyesen kiválasztani. A világos és sötét időszakok beállításához szükség lehet még egy időkapcsolóra is, melyet csak egyszer kell beállítani, és automatikusan kapcsolja a megfelelő időben a növény LED-eket.

  2. A növénynevelő LED lámpák elhelyezése

    A növények méretétől és fajtájától függően kell megválasztani a felfüggesztés magasságát. Arra is figyelni kell, hogy a fény minden növényt elérjen, de a növény lámpa ne világítson túl a legszélső növényeken. Így a fény a legnagyobb mértékben hasznosul. A növekedéssel egyidőben nemcsak méretük hanem a növények formája is változik. Ezzel párhuzamosan szükség lehet a növény LED lámpák magasságának és helyének változtatására is, azonban ez könnyedén megoldható.

  3. Sötét időszakok növény LED lámpa használata esetén

    A növény LED lámpákat sem szabad állandóan használni, szükség van a sötét időszakokra is. A természetes fény mennyiségétől és erősségétől függően kell beállítani a növény LED lámpák működési idejét. Ezt az időzítést időről-időre meg kell vizsgálni ahogy a természetes fény mennyisége és a növények életritmusa változik.

  4. Biztonsági tippek növény LED-ekhez

    A növény LED lámpák fénye a növények számára hasznos hullámhosszokból áll, így sem embernek, sem állatnak nem célszerű benne tartózkodnia. Úgy kell a helyét megválasztani, hogy ezt elkerüljük. Továbbá a LED növény lámpák kevesebb hőt bocsátanak ki, de a hűtőbordájuk meleg lehet, ezért óvatosan szabad csak megérinteni.

Több információt és termékeket a növény LED lámpákról a linkre kattintva találsz.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://leddecor.blog.hu/api/trackback/id/tr9114160117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása