HTML

LEDdecor-dekoráció és energiatakarékosság

A LEDdecor.eu webáruház blogja LED izzókról, LED dekorációkról, és sok érdekességről, újdonságról a világítástechnika világából. Termékbemutatókkal, képekkel, ötletekkel segítünk eligazodni a LED világában. http://leddecor.eu

Friss topikok

Címkék

Mi a LED és miért színes?

2014.04.09. 17:48 LEDdecor.eu

color-led-300x222.jpgA LED-et a 20-as években Oroszországban  Oleg Vlagyimirovich Losev rádiótechnikus fedezte fel amikor észrevette, hogy a rádióvevőjéhez használt diódák fényt bocsátanak ki működés közben. Azonban mint elektronikai alkatrészt 1962-ben mutatták be először az Egyesült Államokban. Ez volt az első gyakorlatban is használható látható fényű LED. Az első LED piros volt, fejlődésük során megjelentek a különböző színek. A piros után a sárgás-zöld, később a sárga jelent meg. Ezeket követte a nagy fényerejű piros LED, azután megjelent a kék és a fehér LED-ek, melyeket már lehet használni világítási célokra is. A LED színe a félvezető anyaghoz adott úgynevezett szennyezéstől függ. Ettől függ, hogy a kibocsátott fény milyen hullámhosszúságú, és ezáltal milyen színű lesz.

A színes LED világításnak nagy előnye tehát a színezett izzókkal szemben, hogy az idő előrehaladtával nem fakulnak meg. A színek mindig élénkek maradnak a működési elvből adódóan. A legjobb, hogy manapság szinte bárkinek lehet látványos dekorációja az otthonában is. LED szalag az ágy mögött hangulatvilágításnak, LED szalag a polcon az üvegek vagy trófeák felett. Megvilágíthatjuk színes fénnyel a lépcsőfordulót, vagy akár az üvegpolcok élét is. Ezzel a módszerrel sokcsillagos szállodákhoz, exkluzív bárokhoz hasonló környezetben élhetünk otthonunkban.

Ha van ötleted, de nem tudod mi kell hozzá, írd meg, segítünk megvalósítani!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://leddecor.blog.hu/api/trackback/id/tr135985463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása