HTML

LEDdecor-dekoráció és energiatakarékosság

A LEDdecor.eu webáruház blogja LED izzókról, LED dekorációkról, és sok érdekességről, újdonságról a világítástechnika világából. Termékbemutatókkal, képekkel, ötletekkel segítünk eligazodni a LED világában. http://leddecor.eu

Friss topikok

Címkék

LED közvilágítás-Rezsicsökkentés másképpen

2014.04.19. 20:14 LEDdecor.eu

Egyre több helyen lehet olvasni törekvésekről a közvilágítás gazdaságosabbá tételéről. Az alábbi példa Buenos Airesben valósul meg a következő 3 évben, ahol a városvezetés LED fényforrásokra váltott, írja a 365.postr.hu. Így felére faragják a villanyszámlát a jelenleg használt fényforrásokhoz képest. Az energiatakarékosság mellett a  LED világítás egyszerűen vezérelhető, fényereje gazdaságosan szabályozható is.  A lámpák egyesével távirányíthatók. A gazdaságosság mellett nő a közbiztonság, a jobb színvisszaadású fényforrásokkal megvilágított utcákon a biztonsági kamerák képe jobban használható egy esetleges bűncselekmény felderítésekor. Ez egy 13 millió lakosú városban, mint Buenos Aires, nagyon fontos szempont, de mint a világon szinte bárhol, így Magyarországon is lenne igény ilyesmire.

LED közvilágítás.jpg

Balra a hagyományos, jobbra a LED közvilágítás fénye-Forrás: Philips

A számítások szerint ha a világ minden városa LED közvilágításra váltana, 130 Milliárd Euro megtakarítás jelentkezne. Ez a széndioxid kibocsátásban is hatalmas csökkenést jelentene.
Amíg itthon is elterjed a LED közvilágítás, addig is érdemes kisebb léptékben elkezdeni megvalósítani. Társasházközösségek számára is hasznos lehet a villanyszámlán elérhető megtakarítás, emellett a közbiztonság is javul egy megfelelően kivilágított lépcsőházban, parkolóban. A LED világítás érzéketlen a kapcsolgatásra, nem megy tönkre tőle a kompakt fénycsövekkel szemben. Mozgásérzékelővel szerelve nem is kell mindig világítania, csak mozgás esetén kapcsol be. Ezzel megkönnyíti az ott lakók mozgását, és megnehezíti a rossz szándékú idegenek dolgát.

Forrás: 365.postr.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://leddecor.blog.hu/api/trackback/id/tr86053582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása