HTML

LEDdecor-dekoráció és energiatakarékosság

A LEDdecor.eu webáruház blogja LED izzókról, LED dekorációkról, és sok érdekességről, újdonságról a világítástechnika világából. Termékbemutatókkal, képekkel, ötletekkel segítünk eligazodni a LED világában. http://leddecor.eu

Friss topikok

Címkék

Kérdések ha LED-re cseréled az izzókat

2014.04.11. 09:12 LEDdecor.eu

GU10-3,6W-20smd.JPGLED vásárlás során mindenkiben felmerül néhány kérdés, amire minden esetben ugyanaz a válasz, álljanak itt összegyűjtve.

  • Ugyanazt a fényerőt kapom a csere után?
  • Igen, a LED fényereje alkalmas a halogén szpot és más hagyományos izzó kiváltására. Általánosságban elmondható, hogy a halogén szpot és annak 10%-os teljesítményével rendelkező LED szpot kb. azonos fényárammal rendelkezik. Ennek mértékegysége a lumen, ez minden esetben fel van tüntetve a LED szpot dobozán, termékjellemzői között.
  • A LED belefér a régi lámpatestbe?
  • A LED szpotok mérete megegyezik a halogén szpotokéval, pontosan azért, hogy ne kelljen a cseréhez a lámpatestet kicserélni. Egyedül a fényerőszabályozható szpotok nagyobbak 1-2mm-el, de általában így is belefér.
  • Mi lesz a régi foglalattal?
  • A LED-ek foglalatai megegyeznek a régi, jól bevált foglalatokkal. Ugyanúgy lehet GU10, E27, E14, MR16, stb foglalatba szerelhető LED-et kapni.
  • Az összes izzót egyszerre kicserélni nagy beruházás lesz, milyen sorrendben haladjak?
  • A cserét a leggyakrabban használt izzókkal kell kezdeni, és haladni a kevesebbet használtak felé. Így lehet elérni a legnagyobb megtakarítást a villanyszámlában. Először a nappaliban, a konyhában, és más gyakran használt helyiségekben kell kezdeni. Ez persze nagyban függ a használati szokásoktól, nem lehet általános sorrendet felállítani. Így van ez például egy üzlethelyiség esetében is.

Ha van még kérdésed, írj nekünk kommentben, és válaszolunk! Írhatsz e-mail-t is az info@leddecor.eu címre!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://leddecor.blog.hu/api/trackback/id/tr656002383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása